Alles wat je wil weten over avocado en afvallen!

De meeste mensen die bezig zijn met afvallen eten liever geen avocado omdat dit fruit bij veel diëten te boek staat als een “caloriebom”. Toch is avocado helemaal geen dikmakertje, integendeel !

Waarom is avocado gezond?

Naast veel vitamine B zit er veel oliezuur in, een enkelvoudig onverzadigd vetzuur dat gunstig is voor het cholesterolgehalte van uw bloed. Daarnaast zijn ze een rijke bron aan proteïne, kalium en mineralen zoals ijzer, dat uw hart en bloedvaten gezond helpt houdeafvallen met avocadon. Regelmatig avocado eten is goed voor de waterhuishouding (hoge gehalte kalium) en de stofwisseling in uw lichaam. Het vezelgehalte van ca.10 gram per vrucht is zeer goed voor de werking van uw darmen. De gezonde enkelvoudige, onverzadigde vetten geven u direct energie en houden uw bloedsuikerspiegel op peil, waardoor uw vetverbranding op hoog niveau kan blijven draaien.
Na het eten van een verse avocado bent u voor lange tijd verzadigd, wat ervoor zorgt dat u niet zo snel trek in iets zoets krijgt. Niet voor niets is deze gezonde vrucht een ideaal voedingsmiddel tegen overgewicht en diabetes.

In Fase I van het PowerSlim dieet is deze vrucht dus de grote uitzondering op “geen fruit toegestaan”, beperk het wel tot 1x/week.

Bereidingstips :

Avocadovruchten worden voornamelijk rauw gegeten. Net als bij appels kleurt na het schillen het vruchtvlees snel bruin door blootstelling aan de lucht (enzymatische bruinkleuring). Dit kan worden tegengegaan door het toevoegen van citroensap.

  • Halveren, iets uithollen en vullen met garnalen- of kipsalade
  • Als voorgerecht, besprenkel een halve avocado met citroensap, zout en peper
  • In soep: roer avocadopuree door de bouillon
  • Guacamole van maken (pureren, mengen met knoflook, cayennepeper en citroensap)

Zo zie je of een avocado rijp is.

Het is soms balanceren op een slappe koord om een goede avocado te vinden, onrijp is hij namelijk niet te eten en te rijp is ook weer niet goed. In een avocado staan knijpen heeft dus wel een beetje zin, zo kan je zien of hij niet onrian hjp is, maar sluitend is de techniek niet. Ook dan nog kan je voor verrassingen komen te staan als je de vrucht pelt.

Om goed te zien of hij rijp is, verwijder je het stukje waar de steel zat. Zie je een groene kleur? Dan is de avocado nog niet rijp genoeg. Zie je een donkerbruine kleur? Dan is de avocado té rijp. Is het geel, dan heb je prijs en kun je genieten van een heerlijk smeuïge avocado. Alleen jammer dat je deze truc niet in de supermakt kunt staan toepassen.

Weetje 😉

Een avocadomasker helpt goed tegen droge huid !

 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.