Skip to content

WAT ZIJN FRUITZUREN?

Onder de naam fruitzuren vallen zowel AHA als BHA. AHA staat voor alpha hydroxy acid, dit zijn wateroplosbare zuren zoals glycolzuur, melkzuur en appelzuur. BHA staat voor beta hydroxy acid en hieronder valt het vetoplosbare zuur salicylzuur.

Hoe werkt een AHA fruitzuurpeeling?

Een AHA fruitzuurpeeling of ook wel eens medische peeling genaamd, verweekt de kitsubstantie (lijm) tussen dode huidcellen in de hoornlaag. We noemen dit daarom een verwekende stof. Het verweken van deze kitsubstantie heeft als resultaat dat de dode huidcellen makkelijker en sneller afschilferen. De huid wordt zichtbaar gladder, voller en meer effen van teint. Een fruitzuurpeeling stimuleert de huid tevens om nieuw collageen aan te maken.

Hoe werkt een BHA salicylzuurpeeling?

Salicylzuur is een vetoplossende stof. Salicylzuur is werkzaam in de poriën, waar het talgverstoppingen kan verweken en oplossen. Een salicylzuurpeeling wordt vaak ingezet bij een vette/gecombineerde huid of lokaal op delen met veel verstopte poriën (neus, voorhoofd). Het voordeel van salicylzuur is dat deze ook lokaal aangebracht kan worden om het uitreinigen makkelijker te maken.

DE BEHANDELING

Na het voorbehandelen van de huid wordt de fruitzuurpeeling met een kwast aangebracht. Na de inwerktijd wordt de peeling verwijdert en wordt de pH-waarde van de huid geneutraliseerd. Direct na de behandeling is de huid glad en voelt deze zacht en schoon aan. Ter bescherming wordt altijd een hoge zonnefactor aangebracht.

Wat gebeurt er na de fruitzuurbehandeling?

Na de behandeling kan de huid droog aanvoelen. De mate van droogheid is per persoon verschillend en afhankelijk van het huidtype. Tijdens deze fase worden dode huidcellen losgelaten en wordt de frisse huid zichtbaar. Een volle crème of olie houdt de huid soepel, gaat droogheid tegen en zorgt ervoor dat schilfertjes minder zichtbaar zijn. Voor intensieve resultaten wordt aangeraden om meerdere fruitzuurbehandelingen in kuurverband te ondergaan. Daarna volstaat een periodieke onderhoudsbehandeling om het resultaat te behouden.

Wat kan men bereiken met een fruitzuurpeeling?

page4image8919056

Fijnere poriënstructuur
Verhelderen van hyperpigmentatie
Verhelderen van zwangerschapsmasker
Gladdere huid en het gladstrijken van fijne lijntjes
Verbeteren van de onzuivere huid
Talgreductie

page3image25865392

Nieuwsbrief

ONTVANG 10 HANDIGE GEZONDHEIDSTIPS !!!

Meld je aan op de nieuwsbrief en je ontvangt gratis 10 handige tips om gezond en slank te genieten.