Littekens na brandwonden kunnen op veel manieren voor last zorgen achteraf.  Ze kunnen jeuk, pijn, uitdroging en bewegingsbeperking veroorzaken.  Littekentherapie kan hier een eerste stap zijn om het litteken mooier te maken. Dikwijls vind je dat de littekens nog te nadrukkelijk aanwezig zijn. Aan de hand van medische camouflage en maquillage kunnen littekens met huidverkleuringen en/of huidoneffenheden minder zichtbaar gemaakt worden. Mensen opteren uit esthetisch en/of psychologisch oogpunt steeds vaker voor deze therapievorm bij zichtbare littekens die moeilijker te bedekken zijn, zoals het aangezicht, de hals, de handen, …

 

Medische tatoeage techniek

Bij My body to be maken we gebruik van de medische tatoeage om littekens te camoufleren. Hierbij brengen we uiterst veilige pigmenten in op de plaats van je brandwonden. Dankzij ons groot gamma aan medische tatoeagekleuren, kiezen we de kleur die jouw huidskleur zo goed mogelijk evenaart. Zo camoufleren we het kleurverschil in je huid zoveel mogelijk.

Belangrijk: je huid moet op de plaats van de brandwonden eerst volledig genezen zijn voor we hierop mogen werken.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig ?

Afhankelijk van je huid hebben we meerdere behandelingen nodig om een dekkend, naturel resultaat op je brandwonden te bereiken. Na drie sessies mag je al een mooi effect verwachten.

Hou er rekening mee dat de plaats van je brandwonde de eerste weken donkerder zal zijn dan de bedoelde kleur. Je huid moet de tijd krijgen om de pigmenten goed op te nemen.

Welke nazorg is er nodig ?

  • De eerste dagen : Je smeert de behandelde zone met  Edula crème in. Je krijgt deze zalf mee na de behandeling.
  • Na 1 week : Je mag je normale huidverzorging hervatten.
  • Tussen 2 behandelingen : Je moet je huid goed tegen de zon beschermen. Het gebruik van zonnebank, sauna, zwembad en jacuzzi moet je absoluut vermijden.
  • Tussen 2 behandelingen moet je gedurende 6 weken de huid laten genezen.

Wat kost het ?

We starten met een intakegesprek, dat je 25€ zal kosten. Tijdens de intake bekijken en bespreken we welke brandwonden je wil laten behandelen. Indien je ervoor kiest om de behandeling op te starten,  brengen we die 25€ in mindering. Het tarief per sessie varieert tussen €75 en €225, afhankelijk van de duur van de  behandeling en de grootte van je brandwonde. Dit wordt tijdens de intake ook besproken.