couperose

Wat is couperose ?

Couperose is de aanwezigheid van meestal talrijke uitgezette rode en/of blauwe bloedvaatjes in het gezicht. Het komt voornamelijk voor op de wangen, de neus en de kin. Het is een volkomen onschuldig verschijnsel dat vooral bij mensen met een blanke huid voorkomt. Meestal treden de eerste uitgezette adertjes op vanaf de leeftijd van 30 jaar. Couperose komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Door met de vingertop op het vaatje in te drukken verdwijnt de roodheid eventjes om na een paar tellen weer volledig terug te keren.

Couperose behandelen met de medische tatoeage

Bij medische tatoeage gebruiken we uiterst veilige pigmenten om de couperose te camoufleren in je huid. Dankzij ons breed gamma aan kleuren, kiezen we de kleur die jouw huidskleur zo getrouw mogelijk benadert. Zo werken we de kleurverschillen volledig of gedeeltelijk weg. De pigmenten brengen we blijvend in in je huid voor een duurzaam resultaat.

Is medische tatoeage niet helemaal je ding ? Dan hebben we nog steeds een andere oplossing.  Je kan opteren voor 3 BB glow behandelingen, die geven je 4 maanden stralende en egalere huidstint.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig ?

Wil je een mooi, dekkend resultaat, dan zijn meerdere behandelingen noodzakelijk. Wel zie je na 3 sessies al een mooi resultaat.

Weet dat de kleur na elke behandeling de eerste weken nog wat donkerder is, maar dat dit verzacht.

Welke nazorg is er nodig ?

  • Eerste dagen : Je smeert de behandelde zone met edula zalf in.
  • Na 1 week: je mag je normale verzorging hervatten.
  • Tijdens de behandelingsperiode: Je moet je huid goed tegen de zon beschermen. Het gebruik van  zonnebank, sauna, zwembaden en jacuzzi moet absoluut vermeden worden.
  • Je moet minstens 6 weken de huid laten rusten tussen 2 behandelingen.

Wat kost het ?

We starten met een intakegesprek, dat je 25€ zal kosten. Tijdens de intake bekijken en bespreken we hoe we de couperose zullen behandelen. We geven je een duidelijk beeld van de prijs en het aantal sessies toegepast op jouw situatie. Indien je ervoor kiest om de behandeling op te starten, brengen we die 25€ in mindering. Het tarief per behandeling is afhankelijk van de grootte van de te behandelen zone en de duur per sessie en varieert tussen €75 en €225.