Het bestrijden van borstkanker is zowel mentaal als lichamelijk zeer ingrijpend. Zo kunnen er na chirurgie en bestraling littekens achterblijven of kan de tepel lichter van kleur worden. Sommige vrouwen dragen hun littekens met trots en zien het als een reminder aan de strijd die ze hebben overwonnen. Andere vrouwen kiezen voor een borstreconstructie. Onderdeel van een borstreconstructie is ook een tepelhofreconstructie. Het ontbreken van een tepelhof zorgt echter vaak voor een verminderd zelfvertrouwen en soms zelfs een gevoel van schaamte. Daarom zijn we blij dat we jou met deze medische tatoeage techniek kunnen helpen. Zo maken we jouw borst compleet en laten we je weer op en top vrouw voelen.

 

Welke techniek passen we toe bij een tepelhofreconstructie ?

Bij medische tatoeage van een tepelhofreconstructie, pigmenteren we jouw huid met pigmenten die de kleur van je tepelhof zo getrouw mogelijk benaderen. We creëren een 3D-effect en zelfs de optische illusie van een tepel dankzij ons ruim gamma aan tepelhofkleuren en geavanceerde techniek.

 

Wanneer wordt het toegepast ?

  • Na een borstreconstructie (idealiter vanaf 3 maanden na de ingreep)
  • Om een litteken in je tepelhof te camoufleren
  • Bij een amper zichtbaar of niet bestaand tepelhof
  • Bij een kleurverschil in het tepelhof van je beide borsten

Wees voorbereid dat de medische tatoeage pigmenten die we gebruiken de eerste weken nog door je huid opgenomen moeten worden. De kleur is in eerste instantie dus donkerder, maar wees gerust, dit verzacht snel.

 

Welke nazorg is er nodig ?

  • Eerste dagen : Je smeert de behandelde zone met Edula edula zalf in.
  • Na 1 week: je mag je normale verzorging hervatten.
  • Tijdens de behandelingsperiode: Je moet je huid goed tegen de zon beschermen. Het gebruik van  zonnebank, sauna, zwembaden en jacuzzi moet absoluut vermeden worden.

Wat kost een tepelhofreconstructie?

We starten met een intakegesprek, om jouw verwachtingen te kennen en je een duidelijk beeld te geven van de behandeling. We testen tijdens de intake ook de kleur. Deze intake kost €25. Tijdens de intake bekijken en bespreken we hoe we de couperose zullen behandelen. Na je eerste behandeling is er vaak nog een correctie nodig. Voor beide samen betaal je €300. Volstaat de eerste behandeling, dan betaal je €225. Reken wel dat we je huid minimum 6 weken moeten laten genezen vooraleer we die correctie uitvoeren.