vitiligo

 

Wat is Vitiligo ?

Het is een chronische huidaandoening, waarbij de huid zijn pigment verliest. De pigmentcellen gaan kapot en maken geen melanine (de stof die de huidskleur bepaalt) meer aan. Hierdoor ontstaan melkwitte vlekken op de huid of zelfs witte lokken in het haar. De grens van de vlekken op de huid kan duidelijk zichtbaar zijn, doordat er een donkere rand omheen zit.
Vitiligo is een genetisch bepaalde huidaandoening. Vaak is stress de trigger om dit tot uiting te doen komen. Verder kan je het zelf niet tegengaan, enkel camoufleren.

 

Medische tatoeage als camouflagetechniek bij vitiligo

Medische tatoeage als camouflagetechniek werkt bij vitiligo het kleurverschil in je huid zo volledig mogelijk weg. Dankzij ons uitgebreid gamma aan veilige pigmenten, kiezen we de kleur die jouw huidskleur zo getrouw mogelijk benadert. Dit pigment brengen we in in je huid voor een duurzaam resultaat en camouflage van je vitiligo.

 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig bij vitiligo

Hou er rekening mee dat we sowieso meerdere behandelingen nodig hebben om een dekkend resultaat te bereiken. Na 3 sessies zie je wel al een duidelijk verschil.

Weet ook dat de medische tatoeage pigmenten tijd nodig hebben om goed opgenomen te worden in je huid. Eerst ogen ze donkerder, na een aantal weken zie je de echte kleur.

 

Welke nazorg is er nodig ?

  • Eerste dagen : Je smeert de behandelde zone met Edula edula zalf in.
  • Na 1 week: je mag je normale verzorging hervatten.
  • Tijdens de behandelingsperiode: Je moet je huid goed tegen de zon beschermen. Het gebruik van  zonnebank, sauna, zwembaden en jacuzzi moet absoluut vermeden worden.
  • Je moet minstens 6 weken de huid laten rusten tussen 2 behandelingen. We kunnen de vitiligo dus niet van de ene op de andere week volledig camoufleren.

Wat kost het ?

Voor we de vitiligo behandeling starten, geven we je graag een duidelijk beeld van de prijs, het aantal sessies en het te verwachten resultaat. Dit doen we tijdens een intakegesprek en  kost €25. Indien je ervoor kiest om de behandeling op te starten, brengen we die 25€ in mindering. De prijs van de behandeling hangt af van de te behandelen oppervlakte en de duur per sessie. Het tarief varieert tussen €75 en €225.