Iedereen verdient het om zich goed te voelen en er mooi uit te zien. Je ogen, wenkbrauwen en lippen mogen dagelijks schitteren. Daar zorgen wij voor, met gegarandeerde kwaliteit.

Wil jij een brede eyeliner, sierlijke wing, powderbrows of een lipstick effect? Dat kan allemaal bij My Body to Be.

 

Wat is permanente make-up?

Een zachte vorm van pigmenteren waarbij we met een naaldmodule uiterst veilige pigmenten inbrengen in de lederhuid. Zo accentueren we de natuurlijke schoonheid op een mooie, naturelle manier. Het resultaat is een mooie make-up die past bij jouw gezicht en steeds netjes blijft zitten.

Waarom ?

Iedereen ziet er graag goed uit en dat mag tegenwoordig niet veel van onze tijd in beslag nemen. Dankzij permanente make-up ben je zowel ‘s morgens als ‘s avonds in 1, 2, 3 klaar en zit je make-up altijd perfect, ook als je gaat zwemmen of sporten.

Wanneer kies je voor permanente make-up?

 • Geen of weinig tijd om make-up aan te brengen
 • Geen of weinig wenkbrauwen
 • Geen uitgesproken lipvorm meer
 • Moeite om wenkbrauwen of eyeliner te tekenen door slecht zicht
 • Oogpotlood loopt uit
 • Jezelf mooier voelen
 • Meer zelfvertrouwen
 • Meer expressie in je gezicht
 • Vaak make-up vlekken op kleding
 • Allergie voor klassieke make-up producten
 • Litteken in je lip, wenkbrauw of wimperlijn dat je wil camoufleren

Voor en nadelen permanente make-up

Voordelen:

 • Gemak en tijdbesparing, zowel ‘s morgens als ‘s avonds
 • Je make-up ziet er altijd professioneel aangebracht uit
 • Geen gesukkel meer als je een bril of contactlenzen draagt of een fysieke belemmering hebt
 • Waterproof make-up, handig tijdens het zwemmen of sporten
 • Geen huidirritaties meer door klassieke make-up
 • Milieuvriendelijker dan klassieke make-up
 • Resultaat blijft lange tijd mooi en kunnen we telkens heropfrissen
 • Meer karakter in je gezicht op een naturelle manier
 • Voordeliger qua prijs dan klassieke make-up, op langere termijn

Een nadeel kan zijn dat je permanente make-up om de zoveel jaar moet bijwerken. Dit zien wij evenwel als een voordeel om de kleur fris en intens te houden. Kwalitatieve pigmenten hebben de eigenschap te vervagen en niet te verkleuren, zo hoort het ook.
Wens je op een bepaald moment geen bijwerkingen meer uit te voeren, dan vervaagt je permanente make-up en blijft het dienen als perfect sjabloon om met klassieke make-up in te kleuren.

Permanente make-up mogelijkheden

We behandelen doorgaans wenkbrauwen, ogen en lippen, elk met hun specifieke technieken. Een tache de beauté kan uiteraard ook. Om te beslissen welke techniek jouw gezicht het mooist zal accentueren, doet Ashley een beroep op haar  jarenlange ervaring. Zo spelen bv. de opbouw van je gezicht, je huidtype en de vorm van je ogen een belangrijke rol.

Hoe pijnlijk is permanente make-up?

Wij werken bewust met machines die we vrijwel gevoelloos afstellen alsook met een verzachtende zalf die mogelijke pijn bijna volledig wegneemt. Zo garanderen wij jou een maximaal comfort.

Het gevoel bij het pigmenteren van een eyeliner wordt als prikkelend omschreven.

De lippen zijn van nature gevoelig waardoor deze behandeling minder comfortabel kan aanvoelen. Iedereen heeft een andere pijngrens. De ene persoon zal dit dus als pijnlijk ervaren, de ander als een beetje onaangenaam.

Hoe lang blijft permanente make-up?

Verschillende factoren spelen hierin een rol, onder andere hoe snel jouw lymfeklieren de pigmenten afvoeren, hoeveel je in de zon ligt enz. Voor de wenkbrauwen raden we een jaarlijkse correctie aan om ze continu mooi te houden. Lippen kunnen tot 3 jaar mooi blijven.

Een eyeliner in kleur of bruintinten vraagt een jaarlijkse of tweejaarlijkse correctie. Een zwarte eyeliner kan 3 tot 5 jaar mooi blijven.

Zijn er risico’s bij een permanente make-up behandeling?

Nee, dit is een volkomen veilige methode die dermatologen en plastische chirurgen in de VS al jarenlang toepassen. We werken uitsluitend met professioneel materiaal dat aan de strengste Europese normen voldoet. Bovendien zijn al onze pigmenten MRI-safe en krijg je geen branderig gevoel bij een MRI-scan.

Hoe verloopt een behandeling?

 1. Klantenfiche invullen en eerlijk vragen beantwoorden
 2. Intakegesprek om naar jouw wensen te luisteren
 3. Belang van de nazorg toelichten
 4. Advies van permanente make-up artist
 5. Voortekenen om een beter beeld te krijgen van wat het zal worden
 6. Jij geeft je goedkeuring
 7. Verzachtende zalf aanbrengen
 8. Met een naald en specifieke techniek pigment in de huid inbrengen
 9. Afwerken tot een perfect eindresultaat
 10. Overtollig pigment verwijderen en nazorgcrème aanbrengen
 11. Afspraak inplannen voor een gratis correctiebehandeling na 6 weken en binnen 3 maanden

Waar hou ik rekening mee voor de behandeling permanente make-up?

 • Wenkbrauwen: Epileer je wenkbrauwen niet voor de behandeling. Zo zien we de natuurlijke vorm van de wenkbrauwen en shapen we je wenkbrauwen tijdens de behandeling.
  Verf je ze altijd? Doe dit dan voor je behandeling, want de twee weken erna mag dit niet. Je kan ook even stoppen met verven zodat we een goed zicht op de natuurlijke haarkleur krijgen.
 • Ogen: de eerste week na je behandeling mag je geen mascara aanbrengen. Tip: verf je wimpers voor je behandeling
 • Lippen: ooit last gehad van een koortslip? Belangrijk! Dan haal je op doktersvoorschrift Aciclovir bij de apotheek. Dit neem je 2 dagen voor je behandeling, de dag zelf en 2 dagen nadien in.

Hoe verloopt de genezing van permanente make-up?

Een goeie nazorg is essentieel voor een mooie genezing en het gewenste eindresultaat. Wat je wel en niet mag doen, wordt na elke behandeling toegelicht. Sowieso moet je de eerste dagen regelmatig zalf aanbrengen en sauna, hammam, zon en zonnebank mijden.

Houd er ook rekening mee dat het pigment na de behandeling donkerder zal zijn en je huid tijd nodig heeft om het pigment goed op te nemen.
Tip: plan je behandeling niet in vlak voor je trouw of een belangrijk event. Net voor je zonvakantie langskomen raden we ook af.

Wat is het verschil tussen permanente make-up en tatoeage?

 1. Bij permanente make-up kies je voor een zachte techniek die minder blijvend is dan tatoeage. We pigmenteren oppervlakkiger in de huid en sluiten zo het risico op uitvloeiing uit. Hierdoor vormen we strakke lijnen.
 2. Dankzij de speciale, biologisch afbreekbare micropoeders, verkleuren onze permanente make-up pigmenten niet, maar vervagen ze. Zo evolueert jouw permanente make-up mooi mee doorheen de tijd en kan je kiezen voor een andere kleur of vorm als je deze na een tijdje beu zou zijn.
 3. Bij tatoeage is je resultaat blijvend, omdat je lichaam de inkten niet afbreekt. Na een tijdje verkleurt je tatoeage door de zon en is het moeilijk om ze te bedekken met een nieuwe, frisse kleur.

Bekijk alle mogelijkheden.