De koolhydraatarme variant van dit Chinese gerecht is echt een topper ! Als je het principe eenmaal doorhebt, kun je eindeloos variëren met groenten en kruiden.
Ingrediënten
4 eetlepels kokosolie
4 eieren, geklutst
2 eetlepels geraspte gemberwortel
4 teentjes knoflook, geperst
1 ui, gesnipperd
1 rode paprika, in stukjes
250 g champignons in schijfjes
3 courgettes, in stukjes
300 g bloemkoolrijst (bloemkool in keukenmachine fijngemalen)
1 bosje lente-ui, in dunne ringen
3 eetlepels sojasaus
1 theelepel sesamolie
1 rood chilipepertje in fijne stukjes (optioneel)
Verse koriander voor de afwerking
Bereiding
- Verwarm de helft van de kokosolie in een hete wok
- Schenk de geklutste eieren in de wok en bak ze tot een roerei. Haal het ei uit de wok en zet het apart.
- Voeg de resterende kokosolie toe.
- Bak hierin de gember, knoflook, ui, paprika, champignons en courgette. Roerbak alles tot het gaar is.
- Voeg de bloemkoolrijst, het ei, de lente-ui, de sojasaus en de sesamolie toe.
- Roerbak alles tot het goed warm is. Hak het ei in kleinere stukjes.
- Garneer het gerecht met verse koriander en voor een meer pikante smaak met chilipeper.
Dit koolhydraatarme gerecht is zowel geschikt als lunch of als diner. De ene keer eet je het zo, de andere keer kan je er spekjes of kipblokjes aan toevoegen. Haal je eetstokjes maar boven!
No comment yet, add your voice below!