Iedereen houdt van pizza ! Deze bloemkoolpizza’s kosten wat tijd, maar ze zijn het meer dan waard, en je kan de topping makkelijk aanpassen aan ieders voorkeur.

Ingrediënten voor de bodem

bloemkool
• 1 grote bloemkool, gekookt
• Snufje zout
• 1 theelepel provencaalse kruiden of oregano
• ½ theelepel knoflookpoeder
• 20g geraspte Parmezaanse kaas
• 30g geraspte mozarella
• 1 ei

Ingrediënten voor de topping

• 3 eetlepels fijne tomatenblokjes
• Handje geraspte kaas (mengsel van mozarella, gruyère en emmental)
• 4 sneetjes hesp
• Zout, peper, oregano
• Evt. basilicum voor de garnering

Bereidingswijze

• Pureer de bloemkool en pers het overtollige vocht eruit in een propere theedoek. Je mag het echt goed uitwringen.
• Doe de bloemkool met de andere (bodem)ingrediënten in een kom en meng alles goed.
• Bekleed je bakvorm met bakpapier en druk het deeg hierop stevig plat (ik gebruik hiervoor een vork). Laat dit een paar uur staan voordat je het gaat bakken.
• Verwarm de oven voor op 240-250°C
koolhydraatarm
• Plaats je bakvorm in de oven en bak het 20min, tot het deeg lichtbruin begint te worden. Haal dan uit de oven.
• Beleg de pizzabodem met de tomatenblokjes, de hesp en de kaas en kruid met zout, peper en oregano.
pizza
• Zet de pizza weer in de oven en bak tot de kaas smelt en begint te borrelen.
• Haal de pizza uit de oven en garneer met de basilicum.
Pizza behoort normaal tot de categorie van snacks en fastfood, maar met deze bloemkoolpizza zit je helemaal goed op vlak van gezondheid ! Verantwoord en bewust genieten van een pizza … Het kan !!!

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.