koolhydraatarm recept

Een koolhydraatarm recept, hoe kwam ik erbij ?

Na onze schitterende vakantie in Italië, het land van pizza, pasta, … had mijn gastronomisch aangelegde man, bij thuiskomst wat problemen met de weegschaal. Dit, en mijn overtuiging dat suikers een zeer slechte invloed hebben op onze gezondheid, bracht me bij het boek “Supereten voor superkinderen” van Prof Tim Noakes. Een echte aanrader !!!! Ik begon er in te lezen, een boek vol goede koolhydraatbeperkte ideetjes waarvan ik er ééntje hieronder met jullie wil delen.

Dit is een snel en makkelijk recept, toegankelijk voor jong en oud. Zowel ik, mijn man als mijn zoontje van 4, hebben ervan gesmuld. Je mist totaal de deegwaren niet en het smaakt verrassend lekker.

 

Ik raad dit aan vanaf fase 2 in het PS. food & lifestyle-programma.

 

Ingrediënten :
  • Zout, peper, nootmuskaat
  • 2 grote bloemkolen in roosjes
  • 4-5 dl light room
  • 1-2 dl melk 125 g light roomkaas
  • 2 tl dijonmosterd
  • 200 g geraskoolhydraatarmpte kaas
  • 1 bolletje mozarella light
  • 300 g hamblokjes
  • 250 g kerstomaatjes, gehalveerd.

 

 

Bereidingswijze :
  • Verwarm de oven voor op 180°C.koolhydraatarm recept
  • Vul een grote pot met water, breng aan de kook en doe de bloemkoolroosjes erin. Laat 5-7 min koken en giet af.
  • Doe de room en de melk in een kleine pan en breng aan de kook. Laat de room ca 5 min zacht koken. Neem de pan van het vuur en roer de roomkaas, de mosterd en 130 g geraspte kaas erdoor. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Doe de bloemkoolroosjes in een ovenschotel, verdeel de kerstomaatjes en de hamblokjes erover en breng op smaak met peper en zout. Schenk het roommengsel over de bloemkool en verdeel de rest van de geraspte kaas en de mozarella erover.
  • Bak het gerecht +/- 20 min, tot de kaas is gesmolten en de saus borrelt. Serveer met een groene salade voor de liefhebbers.

GUSTOSO !

koolhydraatarm recept

 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.