Zalm op een bedje van avocadosalsa met een tomatensalade

Ingrediënten voor 2 personen:

avocado

  • 2 zalmfilets (ca. 150g /pers)
  • 2 avocado’s
  • 3 el limoensap (of citroensap)
  • 3 el olijfolie
  • 3 el sjalot
  • 3 el peterselie
  • 3 el mosterd

Voor de tomatensalade : een mengeling van 2 rijpe tomaten, 10 kleine trostomaatjes, 1 rode ui, handvol basilicum en olijfolie

Bereidingswijze (15 minuutjes):

  • Snij de avocado’s in blokjes en hak de peterselie en sjalot fijn.
  • Doe alle ingrediënten (behalve de zalm) in de food processor. Kruid met peper en zout en zet de food processor aan. Als je lang doormixt bekom je een soort van papje. Indien je dit graag hebt is het perfect, anders moet je op tijd stoppen.
  • Doe wat olie in een pan en zet deze op een hoog vuur. Kruid beide zijden van de zalmfilets met peper en zout en bak elke zijde ongeveer 3 à 4 min.
  • Schik wat van de avocadosalsa op een bord en leg hierop een zalmfilet.
  • Combineer met het tomatenslaatje.

Puur en gezond, smakelijk !

 

  • Avocado : 100g avocado bevat 180 kcal, veel Vit B11 en Kalium. Hij bevat vooral enkelvoudige onverzadigde vetzuren, die de slechte chlolesterol (LDL) neutraliseren. https://mybodytobe.be/avocado/recept van de maand

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.