Aspergesalade met kerstomaten.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 500gr witte asperges
- 250g kerstomaten
- 2 lente-uitjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel mosterd
- 20g geroosterde pijnboompitten
- enkele basilicumblaadjes
Bereidingswijze :
- Schil de asperges en verwijder de harde uiteinden.
- Snij de asperges in stukken van 3cm
- Doe ze in kokend water met het zout en kook beetgaar.
- Halveer de kerstomaatjes.
- Snij de lente-uitjes in ringen.
- Maak de dressing door 4 eetlepels kookvocht, de mosterd, de olijfolie en het citroensap samen te voegen.
- Voeg de asperges, de tomaatjes en de lente-ui samen en overgiet met de dressing.
- strooi er de pijnboompitten en de basilicum erover
Smakelijk !!!!!
No comment yet, add your voice below!