Vlug honger ? Let op met slechte suikers !

 

Denk jij ook dat je verslaafd bent aan eten omdat het zo lekker smaakt ? Dat is niet zo, het is vooral de glycemische belasting van een maaltijd – de mate waarin die maaltijd de bloedsuikerspiegel verhoogt – die verslaving aan eten veroorzaakt.

Het eten van een maaltijd met een hoge glycemische belasting verhoogt niet alleen de bloedsuikerspiegslechte suikersel te veel, maar stimuleert ook bepaalde gebieden in de hersenen die het hongergevoel en de drang om te eten verhogen, los van het aantal calorieën of de smaak van die maaltijd.slechte suikers

Het zijn dus de geraffineerde koolhydraten en slechte suikers (wit brood, witte rijst, witte pasta, suiker, gebak, snoep, frisdrank, …) – en niet de smaak of het aantal calorieën van een maaltijd – die de drang naar voedsel vergroten en aanleiding geven tot verslaving. Iedereen die ’s morgens wit brood, ontbijtgranen of ontbijtkoeken eet, zal kunnen bevestigen dat ze het amper volhouden tot de middag. De te sterke daling van de bloedsuikerspiegel na de aanvankelijke piek veroorzaakt de bekende hongerdip. Vandaar ook de gewoonte om een ‘vieruurtje’ te houden.

Mensen met overgewicht kunnen hun drang naar voedsel aanzienlijk verminderen met voeding met een lage glycemische belasting: groenten, fruit, peulvruchten, noten, zaden, vis en gevogelte. Vezels, vetten en eiwitten verlagen de glycemische belasting van een maaltijd.

Bij het proteïnedieet van Powerslim vinden we deze theorie ook terug. We kiezen voor eiwitrijke voeding, vlees, vis en groenten waardoor je afslankt zonder hongergevoel en achteraf makkelijk je gewicht kan behouden.vezels

Wil u meer informatie of uitleg, aarzel dan niet en maak een afspraak !

 

Verschil tussen glycemische index en glycemische belasting

De glycemische index is de mate waarin 50 gram koolhydraten van een bepaald voedingsmiddel je bloedsuikerspiegel doet stijgen.

De glycemische belasting is de mate waarin de volledige maaltijd de bloedsuikerspiegel doet stijgen. Er wordt rekening gehouden met hoeveel je ervan eet en welke andere voedingsstoffen aanwezig zijn (vb. vezels, eiwitten of vetten).

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.