Een ovenschotel met een originele toets van pastinaak ! Dit gerecht is zeker het proberen waard omdat pastinaak een groente is die we niet zo vaak gebruiken in onze dagelijkse keuken   !

Ingrediënten :

  • 600g spinazie
  • 3 pastinaken, geschild
  • 1 rode paprika, fijngesneden
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 500g kippengehakt
  • 1 ei
  • 3 el ricotta
  • 250 ml halfvolle melk
  • 120 g geraspte kaas
  • Nootmuskaat, peper, zout, paprikapoeder

Bereidingswijze :

  • Verwarm de oven voor op 180°pastinaak
  • Snijd de pastinaak in flinterdunne schijfjes
  • Vet een ovenschotel in met olijfolie en leg de helft van de schijfjes pastinaak op de bodem
  • Voor de kaassaus : meng het ei met de ricotta, de melk en de helft van de geraspte kaas, kruid met nootmuskaat en peper en zout
  • Bak de paprika in een pan met wat olijfolie, en voeg de spinazie toe. Kruid met nootmuskaat, peper en zout
  • Laat de spinazie- en paprika mix uitlekken
  • Stoof de ui en knoflook in olijfolie aan en bak het gehakt. Kruid met paprikapoeder, peper en zout. Voeg dan de spinazie-paprika mix toe en meng met de helft van de kaassaus.
  • Verdeel het spinazie-gehaktmengsel over de schijfjes pastinaak in de ovenschotel. Leg er een nieuwe laag pastinaak op. Overgiet weer met de kaassaus en strooi er de andere helft van de geraspte kaas over.
  • Zet 35 min in de voorverwarmde oven.
  • pastinaak

Hier is wel wat werk aan, maar handig om vooraf klaar te maken. En als je wat meer maakt, kan je een portie invriezen voor later 😉 Het draait uiteindelijk om blijvend gezonde keuzes te maken.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.