cellulitis

Bij cellulitis (‘cellulite’) of sinaasappelhuid (Franse term: peau d’orange) krijgt de huid en het onderhuids bindweefsel een wat bobbelige structuur. Het is geen ziekte en volkomen onschuldig.

Cellulitis komt vrijwel uitsluitend voor bij vrouwen en het bevindt zich vooral op de billen, de bovenbenen en soms op de onderbuik of de bovenarmen. De huid is hobbelig doordat er vetophopingen vlak onder de huid zijn ontstaan, in een onregelmatig patroon. Naast uitstulpingen lijken er ook deukjes of putjes te zijn, waardoor de huid wel een beetje lijkt op een sinaasappel.

Factoren die een rol spelen zijn overgewicht, teveel eten en te weinig lichaamsbeweging.  Er is ook oorzakelijk verband met het ouder worden doordat de elasticiteit van de huid verloren gaat. Dit zijn niet de enige oorzaken, cellulitis kan ook voorkomen bij jongeren, kinderen, en bij slanke vrouwen.

Vetcellen die uitzetten lijken toch de belangrijkste verklaring te zijn in het ontstaan van cellulitis. Andere mogelijke factoren zijn hormonale veranderingen die optreden tijdens de puberteit, zwangerschap, en de overgang, erfelijke factoren, en roken.

cellulitis

Cellulitis kan doeltreffend behandeld worden met ENDERMOLOGIE dankzij z’n drievoudige werking :

VERMINDEREN van resistente en plaatselijke vetten

GLADSTRIJKEN van de sinaasappelhuid

NATUURLIJKE VERSTEVIGING van de onderhuid door stimulatie van collageen, elastine en hyaluronzuur