Wat is het ?

Couperose is een huidaandoening waarbij in het gezicht rood-paarse bloedvaatjes te zien zijn. Deze verwijde bloedvaatjes zitten meestal op de wangen en de neus. Ze verdwijnen niet vanzelf. De aandoening komt vaak voor en is onschuldig. Toch vinden veel mensen couperose vervelend vanwege het cosmetisch storende aspect. Behandeling met laser kan dan een oplossing zijn.  De laser zendt licht van een bepaalde golflengte uit. De rode bloedcellen in de spatadertjes absorberen dit licht en worden daardoor verhit en vernietigd. In de laser zit een koelingssysteem dat ervoor zorgt dat de huid zelf niet door de laser wordt beschadigd.

Wat mag je verwachten ?

De laserpulsen voelen ongeveer aan als een elastiekje dat tegen de huid aantikt. U voelt dus wel iets van de behandeling, maar een verdoving van de huid is niet nodig. De ervaring van pijn is voor iedereen verschillend; dit wisselt ook per lichaamsdeel dat behandeld wordt.

Roodheid, zwelling en/of een warmtesensatie in de eerstvolgende dagen na de behandeling zijn normale reacties. Afhankelijk van de exacte indicatie en intensiteit van de roodheid zijn er meer of minder sessies nodig.

Het is niet aan te raden om de behandeling te doen wanneer u gebruind bent door zon, zelfbruiner, spraytan of zonnebank.
De behandeling mag niet uitgevoerd worden tijdens een zwangerschap en/of periode van borstvoeding.

Na de behandeling moet blootstelling aan de zon vermeden worden en is het aanbrengen van SPF50 noodzakelijk.  Baden, sauna en
infrarood worden dus niet aangeraden in de herstelperiode.

Resultaat

Vaak heeft de behandeling een cosmetisch goed resultaat, hoewel de resultaten per persoon verschillend kunnen zijn.  Het effect van de behandeling houdt vaak enkele jaren aan, maar er kunnen uiteindelijk weer nieuwe bloedvaatjes in de huid ontstaan. Het is dan mogelijk om de laserbehandeling te herhalen.
Prijs vanaf 99€/sessie