Littekentherapie
Een litteken ontstaat bij diepe schade aan de huid door brandwonden, een ongeval, huidziekten of chirurgie. Een litteken is hard van structuur en kan cosmetisch storend zijn. Het kan klachten geven zoals collageenophoping, roodheid, pijn, jeuk, verkleuring, verharding, verkleving, slechte doorbloeding en bewegingsbeperking.
Door littekentherapie kunnen deze klachten verlicht worden en kan het litteken mooier genezen.
Hiervoor maken we gebruik van verschillende technieken.
Littekenmassage
Bij littekenmassage wordt de huid opgepakt en “gerekt”. Hierdoor worden eventuele bewegingsbeperkingen, als gevolg van het litteken, verminderd en/of opgeheven. Deze manuele technieken kunnen bij bepaalde littekens ook zorgen voor vermindering van jeuk, pijn, roodheid en verdikking van het litteken.
Kinesiotape
Deze taping-techniek heeft een soort “liftende werking” op de opperhuid. Er ontstaat zo meer ruimte in het gebied van de onderhuid zodat de spanning op het litteken afneemt.
Endermotherapie
Endermotherapie wordt vaak toegepast bij fibrose, brandwonden en verkleefde littekens. Het is een diepe, mechanische bindweefselmassage aan de hand van het LPG-toestel. Dankzij deze techniek kan je die verdikkingen wegwerken en het litteken soepeler en egaler maken.
Aantal benodigde behandelingen
Het aantal behandelingen is vooraf moeilijk aan te geven. Uiteraard is dit afhankelijk van de grootte van het litteken, het herstellend vermogen van de huid en uw wensen. Een behandelperiode kan variëren tussen de 2 maanden en 2 jaar.
Vergoeding Littekentherapie
Littekentherapie wordt deels vergoed worden door de mutualiteit op voorschrift van uw arts.
Karen volgde de opleiding littekentherapie aan de Scar Academy. Ze is dan ook de geschikte persoon om jouw litteken te evalueren en de passende technieken, in overleg, toe te passen.
Maak hier je afspraak online :