Een peeling betekent dat je een laag van je huid verwijdert. Dit zijn dode huidcellen die door de huid worden afgestoten. De overtollige dode huidcellen geven de huid een doffe en grauwe waas. Door een peeling te gebruiken verwijder je deze waas en maak je jouw huid weer fris roze en glanzend.  Er bestaan verschillende soorten peelings aangepast aan verschillende huidcondities.

CHEMISCHE PEELING

WAT IS HET?

Tijdens een chemische peeling wordt met een zure substantie een dunne of dikkere huidlaag verwijderd.

Afhankelijk van de problemen kunnen onzuiverheden, imperfecties, pigmentvlekken, rimpels en andere verouderingstekenen behandeld worden.Er bestaan drie soorten peelings die op verschillende dieptes in de huid doordringen. Afhankelijk van het gewenste resultaat zal de peeling meer of minder diep in de opperhuid, of zelfs in de lederhuid, doordringen. Alleen artsen en dermatologen mogen de lederhuid behandelen. Als schoonheidsspecialiste mag je enkel de opperhuid behandelen, dit is de bovenste huidlaag.

Er zijn geen bijwerkingen, behalve wat lichte roodheid en irritatie van de huid, maar die verdwijnt enkele uren na de behandeling of de dag nadien. Advies over behandelplan wordt besproken.

VOOR WIE ?

Een chemische peeling kan doeltreffend zijn bij de volgende huidproblemen:

*behandeling van acné

*acnélittekens laten verdwijnen of vervagen

*wijde poriën sluiten en zwarte puntjes en mee-eters verwijderen

*behandeling van couperose

*huidverjongend

Hoe spectaculair het resultaat zal zijn, hangt af van hoe diep er in de huid wordt doorgedrongen en van de zuren die in de oplossing gebruikt worden.

WAT MAG JE VERWACHTEN ?

Eerst wordt de huid grondig gereinigd. Er wordt geluisterd naar je noden en verwachtingen. Daarna stellen we een diagnose van de huid door ze van naderbij te bekijken. We bepalen het huidtype en de problemen die aangepakt zullen worden, in functie daarvan wordt de formule gekozen. Vervolgens wordt de peeling rechtstreeks op de huid aangebracht. We kunnen meerdere oplossingen op verschillende zones toepassen om meerdere problemen in één sessie te behandelen. Er wordt een bepaalde inwerktijd vastgelegd. Daarna wordt de peeling geneutraliseerd  en wordt er een serum en een crème aangebracht om de huid te kalmeren. Het is normaal  dat de huid wat prikt en wat rood kleurt. De behandeling eindigt met onze professionele LED therapie om de verkregen resultaten te optimaliseren en de huid te kalmeren.

RESULTAAT

Na een kuur van kwaliteitsvolle peelings blijft het resultaat 6 maanden tot 1 jaar zichtbaar. Afhankelijk van de gebruikte formules stellen we vast dat :

*de huid onmiddellijk meer straalt

*de huid gladder aanvoelt en wijde poriën vernauwd werden

*rimpels en kraaienpootjes vervaagd zijn

*pigmentvlekken verzacht zijn

*imperfecties en acné verminderd zijn

Met de gecombineerde peelings 2.0 van Celestetic kunnen wij de verzorging aanpassen aan de behoeften van de klant en elk huidprobleem aanpakken.  Dankzij de brede waaier aan peelings kunnen bijna alle huidproblemen behandeld worden en kan zelfs de ‘zoning-’ of de ‘mapping’-techniek toegepast worden waarmee we een verzorging op maat kunnen aanbieden en verschillende soorten peelings op meerdere zones van het gelaat kunnen uitvoeren.

 

CARBON LASER PEEL

​WAT IS HET ?

Door een combinatie van lasertechnologie en medische koolstof wordt een zuiveringsproces voor een dieptereiniging ingezet. Met een Carbon Laser Peeling kunnen rimpels, grove poriën, acné en littekens verwijderd worden alsook pigmentatie. Daarnaast is deze peeling uitermate geschikt voor het herstellen van de vette huid.

VOOR WIE ?

De behandeling kan toegepast worden en werkt effectief bij het beheersen van de talg afscheiding, bij anti-ontsteking, bij ouderdomsvlekken en verkleining van de poriën. De behandeling kan ook aangewend worden bij verkleuring van de huid zoals kan voorkomen in de oksel zone.

De carbon laser peeling is ook een effectieve methode voor verjonging en anti-aging. Door de absorptie van het laserlicht welke door de huidlaag en het dermaal collageen niveau dringt, wordt de huidtextuur gestimuleerd waardoor de huid verstevigd. Tevens heeft deze behandeling een positieve uitwerking op een eventuele ongelijkmatige teint, fijne littekens en gepigmenteerde huidaandoeningen. De textuur van de huid wordt verstevigd en fijne lijntjes worden verminderd.

Door de schokjes die je gezicht van het apparaat ontvangt zal de collageenaanmaak versnellen. Daardoor zie je verbetering in de lederhuid.  Je huid wordt egaler en roodheden of pigmentvlekken verminderen. Op lange termijn verdwijnen ook kleine rimpels en voorkom je aanmaak van verdere rimpels. De behandeling werkt ook goed tegen acnélittekens, pigmentvlekken en couperose.

WAT MAG IK VERWACHTEN ?

Het is een veilige en pijnloze behandeling.

De volledige behandeling inclusief reiniging, herstellend masker en nazorg duurt 60 min.

RESULTAAT

Een behandeling voor huidverjonging geeft met carbon al vrij snel resultaat.

Voor de huid welke extra aandacht behoeft, wordt aangeraden de behandeling in kuurverband te doen. Hierbij moet men denken aan 4-6 behandelingen, elke 2 tot uiterlijk 4 weken.

Voor de (actieve) acné huid wordt aangeraden, de behandeling in kuurverband te doen, elke 2 à 3 weken. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de mate van de acné. Wij adviseren voor een optimale huidverbetering 6 tot 9 sessies binnen een jaar te doen. Daarna voor blijvend resultaat raden we 3 tot 4 behandelingen per jaar aan. Na 4 tot 6 weken kan de behandeling herhaald worden.

Indien u een online afspraak wenst te maken, kan dit via www.fema-skinclinic.be