Pompoensoep met tongsliertjes, garnaaltjes en kruidenkaas : een voorgerecht of soepje voor de feestdagen !!!!
Ingrediënten voor 4 personen :
- 2 el olijfolie
- 500 g grof gesneden soepgroenten (ajuin, selder, prei)
- 1 kg geschilde en in stukken gesneden pompoen (kan ook diepgevroren)
- 1,5 l magere kippenbouillon
- tijm, peper en zout
- 2 zeetongfilets
- 50 g handgepelde garnalen
- kruidenkaasje Light ( bvb : Philadelphia)
Bereidingswijze :
- Verhit de olijfolie in een hoge pot en stoof de soepgroenten glazig gedurende 5 minuten.
- Voeg de geschilde en in stukken gesneden pompoen toe en bestrooi met een koffielepel tijm.
- Giet er de kippenbouillon over.
- Laat 30 minuten zachtjes koken tot alles goed gaar is.
- Mix de soep fijn en passeer eventueel door een fijne zeef.
- Voeg peper en zout toe volgens smaak.
- Snijd de tongfilets in reepjes en kruid volgens smaak met peper en zout.
- De vis wordt in enkele minuten gaar in de soep
- Serveer de soep in borden.
- Strooi de garnalen in de soep en leg in het midden een toefje kruidenkaas.
Smakelijk en fijne feestdagen !
Pompoen: 100g pompoen geeft 36kcal. Het bevat veel vit C en is rijk aan Kalium. Het versnelt de spijsvertering en heeft een gunstige werking op gal en lever.
No comment yet, add your voice below!