Pompoensoep met tongsliertjes, garnaaltjes en kruidenkaas : een voorgerecht of soepje voor de feestdagen !!!!

Ingrediënten voor 4 personen :

feestgerecht

  • 2 el olijfolie
  • 500 g grof gesneden soepgroenten (ajuin, selder, prei)
  • 1 kg geschilde en in stukken gesneden pompoen (kan ook diepgevroren)
  • 1,5 l magere kippenbouillon
  • tijm, peper en zout
  • 2 zeetongfilets
  • 50 g handgepelde garnalen
  • kruidenkaasje Light ( bvb : Philadelphia)

Bereidingswijze :

  • Verhit de olijfolie in een hoge pot en stoof de soepgroenten glazig gedurende 5 minuten.
  • Voeg de geschilde en in stukken gesneden pompoen toe en bestrooi met een koffielepel tijm.
  • Giet er de kippenbouillon over.
  • Laat 30 minuten zachtjes koken tot alles goed gaar is.
  • Mix de soep fijn en passeer eventueel door een fijne zeef.
  • Voeg peper en zout toe volgens smaak.
  • Snijd de tongfilets in reepjes en kruid volgens smaak met peper en zout.
  • De vis wordt in enkele minuten gaar in de soep
  • Serveer de soep in borden.
  • Strooi de garnalen in de soep en leg in het midden een toefje kruidenkaas.

Smakelijk en fijne feestdagen !

pompoenPompoen: 100g pompoen geeft 36kcal. Het bevat veel vit C en is rijk aan Kalium. Het versnelt de spijsvertering en heeft een gunstige werking op gal en lever.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.