Pilates vs. Yoga.yogapilates

Pilates en Yoga zijn populaire trainingen. Zonder dat je je in het zweet werkt, oefen je jezelf geestelijk en lichamelijk fitter. De twee work-outs lijken erg op elkaar, maar er zijn verschillen. Wat past het best bij jouw levensstijl en trainingswensen?

Overeenkomsten pilates en yoga

• Je traint mind en body. De geest wordt erbij betrokken, terwijl je lichamelijk werk verricht.
• De ademhaling is belangrijk.
• Weerstandstraining voor het vormen van de spieren.
• Kan als therapie dienen, bijvoorbeeld bij blessures of aandoeningen.
• Een langzame, intense routine die in een groep of één-op-één gedaan kan worden.
• Geeft het lichaam een betere vorm.

Typisch yoga

Bij Yoga ligt de nadruk op statische houdingen en dit gecombineerd met een gecontroleerde ademhaling en meditatie. Yoga is gericht naar het innerlijke van de mens. Yoga bevordert de beweeglijkheid en zorgt voor een betere spierfunctie. Je
vindt er een beter evenwicht en het zal je helpen je stress te verwerken.

47579356_s

 

Typisch pilates

Pilatespilates biedt u een aaneenschakeling van oefeningen die zich concentreren op het gebruik van de kernspieren ( buik-, rug-, bekkenbodem- en bilspieren). Het kan ten allen tijde worden toegepast in de revalidatie, kan chronische klachten thv de rug verminderen en werkt preventief voor fysieke ongemakken aan de rug.
Door Pilates-oefeningen verbeter je de beweeglijkheid in de rug, versterk je de kernspieren en verbeter je je stabiliteit. Dit weerspiegelt zich in een betere houding en een op en top fit gevoel van het ganse lichaam.

.

Pilates vs. Yoga : Hoe kiezen?

Een yogales gebruikt en integreert oefeningen die de meditatieve kant aanspreken. Yoga heeft een ingebouwde structuur, maar het is geen strakke structuur. Yoga is een reis van zelf experimenteren.
Je moet zelf uitpluizen of je een instructeur wilt die je al leidend door een hele serie oefeningen meeneemt, of dat je iets vrijers wilt. Je kunt met het vasthouden van je heup zelf ervaren welke houding het beste voelt.
Pilates heeft een pragmatische instelling. De lessen zijn gestructureerd. Je streeft ernaar elke beweging beheerst, zorgvuldig, gecontroleerd, vloeiend en precies te uit te voeren.18768268_s
Meestal voelen bepaalde persoonlijkheidstypes zich tot yoga of pilates aangetrokken. Iemand die veel met zijn innerlijk bezig is, zal eerder naar yoga gaan. Maar als iemand meer gewend is om zich naar buiten te richten, zal diegene meer op het gemak zijn met pilates.
Toch zouden juist de naar buiten gerichte types baat kunnen hebben bij yoga. Dit voor de kalmerende resultaten. En als je naar pilates kijkt, zou deze training juist goed kunnen zijn voor de experimentele types met de innerlijke focus.

 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.