hormonen

hormonen

Is er een verband tussen de menopauze en gewichtstoename ?

Tijdens de menopauze wordt het vrouwelijk hormoon, oestrogeen, niet meer geproduceerd. Het mannelijk hormoon, testosteron, wordt echter nog wel geproduceerd, maar in een kleinere hoeveelheid. Die hormonale verandering zorgt voor een nieuwe vetverdeling. Minder vet in de dijen of billen, maar meer in de buik, waardoor de artsen verwijzen naar buikgewicht. Daarnaast kunnen de hormonale veranderingen invloed hebben op de verzadiging.
De menopauze heeft ook grote gevolgen voor de groei- en opslaghormonen, vb. insuline. Het lichaam wordt wat zwaarder omdat het minder gemakkelijk vet kwijtraakt.
Maar de overgang is niet de enige oorzaak. Ook andere factoren bevorderen de gewichtstoename in deze periode van het leven.

  • De veroudering van het lichaam : de spiermassa neemt af en daardoor heeft het lichaam meer moeite om de calorieën te verbranden.
  • Weinig lichaamsbeweging : hoe ouder men wordt, hoe meer men de neiging heeft om de sportieve activiteiten te beperken. Het lichaam kan het teveel aan vet dan niet meer wegwerken.
  • Stress : het zenuwstelsel beïnvloedt het opwekken van de eetlust en de opslag van vetcellen. Door stress gaan we dus meer snoepen.
  • Verkeerde voeding: het gebruik van te veel zetmeelhoudende producten en voedingsmiddelen met een hoge glycemische index (aardappelen, wit brood, dadels, enz.), zorgt voor een
  • Een leegte die moet worden opgevuld: vanaf 50 jaar komt men vaak in situaties terecht die een leegte kunnen achterlaten: de kinderen die het huis uit gaan, het overlijden van een naaste, een scheiding. Men heeft dan snel de neiging om die leegte op te vullen door te eten.

menopauze

Hoe afvallen tijdens de overgang?

 • Een evenwichtig voedingspatroon : Eet koolhydraatarme voeding, drink water en vooral breng regelmaat in je eetmomenten.
 • Lichaamsbeweging: elke dag 30 minuten bewegen, ook al is het minder intensief dan vroeger, helpt om de calorieën te verbranden en om de spieren weer op te bouwen. Het is ook een goede manier om stress kwijt te raken.
 • Rust: het groeihormoon dat de opslag van vet voorkomt, wordt tijdens de slaap afgescheiden.
 • Ontspanning: het is belangrijk om uzelf ontspanning te gunnen om stress tegen te gaan.

bodysculptor
Verder adviseer ik de BodySculptor als enig medisch hulpmiddel dat deze abdominale obesitas specifiek behandelt. Met 12 sessies vermindert de taille met 7cm en body mass index met 6%.
De behandeling is zeer aangenaam en ontspannend. De meeste BodyScuptorgebruikers vallen reeds na enkele minuten in slaap.
Dankzij BodySculptor is het herontdekken van een harmonieus lichaam na de leeftijd van 50 nu mogelijk !

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.