goede voornemens

 

vakantiekilo's

 

Vakantiekilo’s : 6 redenen om te starten in de herfst

De zomervakantie zit er nu echt op : we moeten weer aan het werk. Je hebt volop genoten aan het terras, de camping of het strand, maar helaas zijn met die heerlijke dagen de vakantiekilo’s er ook aangevlogen. Tijd om daar vanaf deze maand wat aan te doen !

1. Je bent weer uitgerust

Als het goed is, is je lichaam tijdens de vakantie voldoende uitgerust. Je kunt er weer helemaal tegenaan. Maak gebruik van deze energie en probeer deze zo goed mogelijk vast te houden. Dit kun je doen door gezond te eten, regelmatig te bewegen en op tijd je rust te pakken.

2. Goede voornemens zijn makkelijker vol te houden

Wist je dat september een betere maand is voor goede voornemens dan januari ? In september heb je nog genoeg energie, wat je meteen kunt vasthouden en doortrekken naar het nieuwe jaar. In januari is het een stuk kouder en donkerder, waardoor je eerder vermoeid bent dan normaal. En vermoeidheid doet grijpen naar zoetigheid en/of een snackje. Ook verwateren de goede voornemens dan eerder, omdat je ze gedurende het jaar uit het oog kunt verliezen.

3. Het is (meestal) koeler in september

Hoewel het in september grotendeels nog officieel zomer is, zie je het weer vaak al veranderen : de ochtenden zijn koeler, het is overdag minder warm en het wordt alweer wat eerder donker. Het echte strand- en terrasjesweer is meestal wel over. Dat is natuurlijk jammer, maar in de warmte heb je vaak minder energie en motivatie om te bewegen. September is ideaal om weer de hardloopschoenen aan te trekken of te Pilates’en 😉

4. Je kunt alvast aan je weerstand werken

Daarnaast is september de perfecte maand om aan je weerstand te werken, omdat het vaak koeler is dan in de zomermaanden, maar nog niet te donker en te koud zoals in de winter. Maak daarom een stevige boswandeling en probeer zoveel mogelijk actief buiten te zijn, bvb. door te fietsen. “Buiten zijn verbetert je immuunsysteem en verlicht depressieve gevoelens en vermoeidheid. Ook kan je meteen een voorraadje vitamine D aanleggen, wat weer goed is voor je energieniveau, skelet en spieren.

5. Er is drukte en structuur

In de zomervakantie laat je lekker alles los, maar vanaf september begint het “echte leven” weer. Je bent druk en leeft volgens vaste routines, zeker wanneer je jonge kinderen hebt. Het klinkt misschien saai, maar als je vaste eet- en sportmomenten inplant, dan leer je een gewoonte aan. Het is dan geen kwestie van volhouden meer : je doet het gewoon. Profiteer dus van deze structuur, maar blijf natuurlijk naar je lichaam luisteren.

6. Je zit weer strak in je vel tijdens de feestdagen

Begin je (weer) op je voeding te letten in september ? Dan heb je nog 3 maanden om je straks tijdens de feestdagen weer strakker in je feestjurk te vertonen. Hoewel dit misschien als een ambitieus doel klinkt, is dit zeker mogelijk !

Als je hulp wil, kan je altijd terecht bij je coach 😉

Groetjes, Karen

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.