snoepen

Dankzij Corona zitten we met z’n allen thuis. Aan het werk achter de computer, doorlopend video-calls op scherm. Misschien tussendoor ook nog zorgen voor je oogappels. Overdag is het moeilijk om een verzetje te hebben, zoals een babbeltje met collega’s, even de trap naar een ander verdiep nemen, een koffietje tappen in gezelschap …

Overdag ben je druk bezig en denk je niet aan eten. Maar wat veel klanten me aangeven, is dat vooral ’s avonds een moeilijk moment is om aan verleidingen te weerstaan. Hoe raak je die opgefokte gevoelens van een ganse dag kwijt ? Hoe kom je tot rust na een zware werkdag van thuis uit ?

NEEN ! NIET door die fles wijn open te doen, NIET door een tablet chocolade te verzwelgen en ook NIET door heel Social Media af te scrollen bij het kraken van een chipske (mijn uitdaging 😉).

Ik bied je wat gezondere alternatieven :

  1. Ging je vroeger sporten op dinsdag- en donderdagavond ? Doe dit dan nu ook ! Schuif de sofa opzij, doe je leukste outfit aan en GO ! Op youtube kan je zeker jouw gading terugvinden. Ik heb alvast 2 links met Pilates-oefeningen toegevoegd :

https://youtu.be/PkmLxJ1vvMw

https://youtu.be/nLTfn3UEjAI

  1. Neem me-time.  Ga, als de kids in bed liggen, even in alle stilte op de zetel te liggen, handen op je buik en ademen naar je buik toe. Dit ontspant en brengt je terug dichter bij jezelf. Dit is een leuke link met een ontspanningsmeditatie van feel2heal https://youtu.be/3GqXT5JU3tU
  2. Doe nog een avondwandelingetje, het is nu toch langer licht. Zo ben je buiten en in beweging.
  3. Zet je favoriete muziek op en placeer ‘ns een danske ! Alle remmen los !
  4. Lees een boek dat je inspireert of waarin je helemaal weg kan dromen.
  5. Panikeer niet dat je zal verdikt zijn na Corona, je weet wat goed en gezond is voor je, doe wat je moet doen, blijf bij je plan en je structuur.
  6. Ga op tijd naar bed ! Rust geeft morgen weer een heldere en frisse kijk op de dag !

 

Meer tips, leuke weetjes en gezonde receptjes vind je terug op m’n facebook-pagina. Zo krijg jij regelmatig input en houden we het met z’n allen … GEZOND !

 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.